Oplossingen

Leerlingen
Leerlingen leren graag met de computer, maar de MP3/4 of mobiel gebruiken is nieuw. Op de site staat genoeg inhoud om het eerste begin van Engels of Duits te oefenen. Voor dyslectische leerlingen zijn er klank-woord oefeningen. Maar even je onregelmatige werkwoorden van Engels op je mobiel leren is geweldig. Of nog even naar de hoofdpunten van je spreekbeurt luisteren is uniek.

Leerkrachten Als eerste denken we aan de taaldocenten. Start een eigen MP3/4 project, help taalzwakke of dyslectische leerlingen door het gebruik van LanguageLearner (opvolger van MP3Textreader). Met bewezen betere resultaten. Installeer de software in de mediatheek hierdoor krijgen leerlingen hun eigen leergereedschap. Korte verhaaltjes, moeilijke woorden, in korte tijd omgezet in audio-text files!! Leerlingen kunnen dan net zo vaak luisteren als ze willen. Bijvoorbeeld thuis op de PC of op de MP3!

 

Educatieve instellingen/scholen
Dit zijn bij uitstek de instellingen die leerstof aanbieden. Juist hier kunnen nieuwe technieken geïmplementeerd worden. Het biedt de leerling flexibiliteit van leren in en buiten de school. De school verwerft hiermee een aanpasbaar en toch gericht aanbod van (taal) onderwijs voor taalzwakke en dyslectische leerlingen. Dit kan op elke plek worden aangeboden mbv MP3/4 spelers. Tevens is nu de mediatheek beschikbaar om luisterend te leren.

Thuisgebruikers
Heeft U een huisje in Frankrijk of heb je een Duits vriendje?
Dan is een basiskennis met een duidelijke uitspraak van belang.
Voor een klein bedrag een sprekende Fransman of een Duitssprekende vriend in je computer?
Woorden, zinnen en teksten worden in de gewenste taal voorgelezen.
Even op de MP3/4 speler of je pocket PC zetten? Geen probleem. Met een duidelijk scherm kan vaak zelfs de tekst gelijk met de spraak weergegeven worden. Ook ideaal voor taalzwakke en dyslectische leerlingen. De Meizu M6 speler is hier een ideaal hulpmiddel.

Wij verzorgen:
- Workshops
- Voorlichting personeel
- Voorlichtingsavonden leerlingen/ouders
- Implementatie MP3/4 gebruik
- Software